Häxdansen
SVT Drama (2008)
Drama
I Samling
#818
0*
Sett DenJa
7332421031084
IMDB   6.3
270 mins Sverige / Svenska
DVD  Region 2
Hanna Malmberg Sussie
Julia Dufvenius Sara
Sofia Ledarp Linda
Melinda Kinnaman Nadja
Malin Morgan Ellen
Maria Langhammer Kristina
Livia Millhagen Li
Joakim Nätterqvist Henke
Jacob Nordenson Ludde
Shanti Roney Peter Brandt
Thomas Hanzon Patrik
Regissör
Magnus Rösman
Producent Henrik Jansson
Kalle Wessblad
Manusförfattare Vasa
Magnus Rösman

Dramaserien Häxdansen handlar om Bosjös damfotbollslag. Ett gäng tjejer som är vana att ta för sig - både på och utanför planen. Något som inte alla i stan gillar. Samtidigt händer det en rad mycket märkliga saker i det lilla bortglömda samhället.

I Bosjö finns två stora intressen, bruket och fotboll. Medan herrlaget föll en division förra säsongen avancerade damlaget till trean, vilket snarare anses vara en provokation än en framgång. För lagkamraterna och tränaren blir framgången en match utanför planen som är mäktigare än Champions league. Samtidigt döljer Bosjö mörka hemligheter som sträcker sig tillbaka till slutet av 1600-talet, då elva kvinnor brändes levande på bål. 300 år senare fick någon för sig att anlägga en fotbollsplan på samma plats. Välkommen till Bosjö!

Varför får Linda (Sofia Ledarp) rosa kuvert som uppmanar henne att göra farliga uppdrag mitt i natten? Och vem är Patrik (Thomas Hanzon) som uppvaktar Sussie (Hanna Malmberg)? Varför är manusförfattaren Peter Brandt (Shanti Roney) inte Peter Brandt? Varför bubblar det gegga från underjorden vid planens ena hörnflagga? Vad döljer sig egentligen i katakomberna under klubbhuset där dårhuset en gång låg? Varför kastar Li (Livia Millhagen) långa blickar efter Nadja (Melinda Kinnaman)? Vem är det som Ellen (Malin Morgan) träffar i skogen om natten? Kommer Sara (Julia Dufvenius) kunna förlåta att Sussie låg med Henke (Joakim Nätterqvist)? Kommer Kristina (Ia Langhammer) själv att ställa sig i mål efter att hon petat Ellen? Vad är det som herrlagets tränare och kommunens ordförande planerar?
Fakta om Utgåva
Upplaga Single Disc
Distributör Nordisk Film
Releasedatum 2008-07-02
Förpackning Keep Case
Bildformat Anamorphic Widescreen (16:9)
Textning Svenska för hörselskadade
Ljudspår Dolby Digital 5.1
Antal Skivor/Band 1
Personliga Detaljer
Länkar Movie Collector Connect
IMDB