Samlingsbox: Svenska Klassiker

4 Svenska Klassiker - Jack / Pettersson & Bender / Gräsänklingar / Falsk som Vatten
Svensk Filmindustri AB
Action, Komedi, Familj
I Samling
#701
0*
Sett DenJa
7391772316882
420 mins Sverige / Svenska
DVD  Region 2   Från 11 år
Episoder
Disc 01
    Seen it: Yes   114 mins    1976  1.  Jack
Ulf Lundells succéroman JACK blev en enorm kritikerframgång och utnämndes till 70-talets generationsroman. För regin står Jan Halldoff. Jack är i 25-årsåldern. Med sina polare håller han igång i Stockholm...röker brass, dricker vin och raggar tjejer. Men till skillnad från många vet Jack vad han vill, han ska bli författare.
Disc 02
    Seen it: Yes   105 mins    1983  2.  P & B, Pettersson och Bender
Hans Alfredssons underbara komedi med Stellan Skarsgård och Allan Edwall. Under en presenning på Stadsgårdskajen i Stockholm mötes Petterson och Bendel. Båda är slitna, nedgångna och panka. Och ändå föreslår Bendel att han och Pettersson ska bilda ett bolag, göra affärer och bli rika. Första affären gäller en bukett violer och sedan är de på gång uppåt i samhället. Pettersson har charmen, Bendel har huvudet och ingen bransch är dem främmande.
Disc 03
    Seen it: Yes   85 mins    1982  3.  Gräsänklingar
Två killar med olika bakgrund och olika värderingar konfronteras med varandra under en hektisk sommarvecka i Stockholm. Deras fruar har rest bort. Lasse har sett fram emot en typisk ungkarlsvecka, Gary har tänkt sig en arbetsvecka i lugn och ro. Det blir inte som någon av dem tänkt sig...
Disc 04
    Seen it: Yes   89 mins    1985  4.  Falsk som Vatten
En film om svartsjuka och död av Hans Alfredson. Den vackra poeten Clara blir blixtkär i John Hjortfeldt. Hon lämnar sin svartsjuke sambo för Johns skull. John börjar leva ett dubbelliv; ett liv som förlagsdirektör med fru och barn, ett annat med Clara. Plötsligt får Clara för sig att hon är förföljd och bevakad. Av vem? Och varför? En rad mycket duktiga skådespelare i Hasse Alfredsons täta thriller.
Fakta om Utgåva
Upplaga 4 Movie Box
Serier Svenska Klassiker
Distributör Svensk Filmindustri AB
Releasedatum 2007-11-28
Förpackning Keep Case med extra pappersfodral
Bildformat Widescreen (16:9)
Ljudspår Stereo
Antal Skivor/Band 4
Personliga Detaljer