Samlingsbox: National Geographic

National Geographic - Fantasiska Vilda Djur
 (2008)
I Samling
#794
0*
Sett DenJa
USA / Engelska
DVD  Region 2   Från 7 år
Episoder
Disc 01
    Seen it: Yes   52 mins    2001  1.  Stalking Leopards
I Sydafrikas viltreservat Mala Mala råder en ömtålig balans mellan rovdjur och villebråd. I denna fantastiska film får vi följa en ung manlig leopards kamp för överlevnad och en plats i reservatets hierarki. Stalking Leopards är en intim krönika över den fyraårige Tjololos resa in i vuxenvärlden; kräva territorium, slåss med gamla rivaler, parning och jakt efter mat. Det enda sättet att klara sig i Afrikas vildliv för Tjololo är att gå stolt och ensam.
Disc 02
    Seen it: Yes   52 mins    1999  2.  Realm Of The Great White Bear
Följ en isbjörn och hennes två ungar under en två år lång arktisk odyssé, full av rörande och förglömliga ögonblick som aldrig tidigare filmats. Se när nyfikna ungar tittar fram ur boet efter tre månaders vinteride. Följ med på "iskrossning" när isbjörnsfamiljen går på säljakt. Upplev spänningen när modern skyddar sina ungar mot en aggressiv hane - en av många faror som lurar på isflaken. Bara hälften av alla ungar överlever sitt första levnadsår, och denna isbjörnsfamilj behöver moderns högt utvecklade instinkter - och tur - för att klara sig mot alla odds.
Disc 03
    Seen it: Yes   52 mins    1996  3.  Tigers Of The Snow
Den respektingivande sibiriska tigern är det största kattdjuret på jorden och svår att få syn på i den isolerade vildmark där den lever. Den är dessutom en av de mest hotade djurarterna: endast 300 tigrar finns i frihet.

Följ med forskarna som utsätter sig för livsfara för att rädda tigrarna från den moderna värld som hotar dem och deras ursprungliga skogsrike. Den hyllade naturfilmaren Mark Stouffer fångar unika händelser, som när biologerna märker en unge innan mamman återvänder till lyan, när en uppretad hona klättrar upp i ett träd för att attackera en cirklande helikopter eller när forskningsgruppen i desperation tar till mun-mot-mun-metoden för att återuppliva en nedsövd tiger.

Och det är bara några av de gripande äventyr som väntar dig i National Geographics Snötigrar.
Disc 04
    Seen it: Yes   52 mins    2000  4.  Living With Gorillas
Djupt inne i de täta djunglerna i Kongo börjar den en gång övergivna byn Lossi återigen väckas till liv. National Geographic ansluter till primatologen Magdalena Bermejos team som i Jane Goodalls anda arbetar med banbrytande forskning om den västra låglandsgorillan i dess naturliga miljö. Skickliga spårare hjälper Bermejo att leta efter ledtrådar bland krossade löv, halvätna växtskaft och avföring. Teamet belönas till slut då de hittar en magnifik 158 kilos hanne, som hon namnger Apollo, och hans familj.
Disc 05
    Seen it: Yes   52 mins    2002  5.  Walking With Lions
I Lejonens Fotspår tar oss med till en avlägsen del av Zambezidalen i norra Zimbabwe. Här ligger ett vattenhål, som under den åtta månader långa torrperioden utgör den enda vattenkällan för tusentals vilda djur. Dessa djur vandrar långa sträckor för att släcka törsten, i vad som visar sig vara en dödsfälla - en afrikansk källåder omgiven av en flock lejon. Bevittna djurens kamp när de tvingas löpa gatlopp genom en smal klyfta fylld med dolda rovdjur för att kunna släcka sin törst.
Disc 06
    Seen it: Yes   52 mins    1999  6.  Dolphins The Wild Side
Delfiner i fångenskap är kända för sin charm och lekfullhet. De är väldigt angelägna om att vara till lags. I frihet finns det en annan sida av delfinen som är mera okänd. Det kan vara både kraftfull, listig och hänsynslös. Här har du chansen att se vilda delfiner koordinera dödliga attacker på stora fiskstim. Se också hur den största och mest fruktade medlemmen i delfinfamiljen, späckhuggaren jagar sitt villebråd. Du kommer förvånas över hur mycket delfinen har gemensamt med oss människor, både på gott och ont. Upptäck dess okända sida!
Disc 07
    Seen it: Yes   77 mins    1995  7.  Beauty & The Beasts: A Leopard's Story
Leopard och vårtsvin: två varelser som ödet fört samman på den Afrikanska savannen. En är rovdjur, den andra villebråd. Denna intima film presenterar märkliga närbilder av leoparden, kanske den vildaste av de stora kattdjuren och dess till utseendet udda granne, vårtsviner. Deras parallella liv omfattar scener från ålderdomen, parning, födelse och uppfostran av barn. Men när deras liv korsas blir resultatet alltid det samma.
Disc 08
    Seen it: Yes   55 mins    1995  8.  The New Chimpanzees
En ny generation forskare gör fascinerande upptäckter i DE NYA SCHIMPANSERNA.

En mor sörjer sitt döende barn, ett jaktsällskap firar med en rituell köttmåltid och en utstött individ blir accepterad genom sex. De avslöjanden vi här får ta del av om vilda schimpanser är otroligt intima och fängslande. Från de täta, gröna tropiska djunglerna vid Elfenbenskusten till de stupande sluttningarna i Tanzania gör en ny generation forskare fantastiska upptäckter: förståelse för att vissa växter kan bota sjukdomar, brutal krigföring om mark, samordnade jakter, och till och med tecken på ensamhet och glädje.

Allra mest fascinerande, tack vare studier av flera generationer, är den nya insikten om deras invecklade sociala hierarki och unika kulturer. Nu när de är utrotningshotade i det fria visar DE NYA SCHIMPANSERNA vikten av att lära sig mer om schimpanser och dvärgschimpanser i deras naturliga miljö och förstå att de inte har Misslyckats med att bli människor, utan istället lyckats bli moderna apor.
Disc 09
    Seen it: Yes   52 mins    2006  9.  Predators At War: Survivor
Gå in i deras sinnen, se genom deras ögon och förbered dig att uppleva kampen för överlevnad som du aldrig sett den förr. Vi följer Afrikas fem superrovdjur när torka härjar i det en gång så lummiga Mala Mala-reservatet. När territorierna minskar exploderar konflikterna mellan rovdjuren i kampen om de minskade resurserna. Se hur lejon, hyenor, leoperder, gepard och afrikanska vildhundar ger allt de har i den episka kampen om överlevnad.
Disc 10
    Seen it: Yes   52 mins    2004  10.  Great Bear Rainforest
Längs kusten i British Colombia ligger en fascinerande ödemark där vargar, grizzlybjörnar och laxar utgör det pulserande blodflödet i hela ekosystemet. När denna värdefulla natur hotas av motorsågar och fiskodlingar bestämmer sig ett team hängivna forskare för att bevisa att naturen måste bevaras. Vi följer dessa experter på ett över 40 mil långt äventyr genom avlägsen och outforskad terräng kämpande mot dess oerhörda krafter. Kanske får vi även se en glimt av den sällsynta vita björnen.
Fakta om Utgåva
Upplaga 10 Movie Box
Distributör Pan Vision
Förpackning Slim Case med pappersfodral
Bildformat Helskärm (4:3) 1.33:1
Textning Svenska, Finska, Norska, Danska; Engelska
Ljudspår Dolby Digital Stereo
Antal Skivor/Band 10
Personliga Detaljer