Samlingsbox: Wallander

Wallander Box 1 - Innan Frosten / Byfånen / Bröderna /Mörkret
Yellow Bird Films AB (2005)
Deckare, Thriller
I Samling
#477
0*
Sett DenJa
7391772398710
359 mins Sverige / Svenska
DVD  Region 2   Från 15 år

Innan frosten :
Gryning. Genom dimman lyfter en flock brinnande svanar från sjön. Det som till en början ser ut som ett pojkstreck får snart oanade proportioner då ett mord kan knytas till de brinnande svanarna. Det enda spåret Kurt Wallander har att gå på är en bibel på engelska med lösryckta citat skrivna på hebreiska, något som tyder på att en livsfarlig, religiös fanatiker är den skyldige.
Samtidigt anländer Kurts dotter Linda till Ystad. Hon är nyutexaminerad från Polishögskolan och har fått anställning på stationen i Ystad. När ytterligare ett vidrigt mord med religiösa förtecken äger rum så tvingas Kurt och Linda att samarbeta.
De möts nu inte bara som far och dotter, utan även som kollegor.

Extramaterial: Bakomfilm, Biografier


Byfånen:
En man med långa flätor och en indianfjäder i håret kliver in på en bank med något som ser ut som en bomb virad runt sin hals. Han kräver att pengar ska sättas in på ett konto, annars spränger han banken och sig själv i luften. Mannen påstår att hans pappa är Sitting Bull. Han är bygdens byfåne som anses vara helt harmlös och tas därför till en början inte på allvar. Men snart inser alla berörda att bomben är verklig ? byfånen menar allvar! Frågan är om han ensam står bakom rånet eller om det finns fler inblandade? Här börjar en lång och komplicerad utredning för Kurt Wallander och hans kollegor.

Extramaterial: Biografier, Trailer för nästa Wallander-film: "Bröderna"


Bröderna:
Det äkta paret Olof och Carolina Wachtman hittas mördade på deras magnifika gods. Utredningen visar att kvinnan torterats och våldtagits framför ögonen på sin make innan de tillsammans fick möta döden. En död som måste ha kommit som en befrielse med tanke på den utstuderade tortyr de båda fått utstå. Vem eller vilka som gjort detta och varför är frågor som ledningen i Stockholm snabbt vill ha svar på av Kurt Wallander. Till sin hjälp med utredningen har han sin dotter Linda samt kriminalinspektör Stefan Lindman som båda nu får visa prov på att de är minst lika bra poliser som Kurt.
Sakta men säkert pekar allt på att det iscensatta mordet handlar om hämnd, en hämnd som leder tjugo år tillbaka i tiden.

Extramaterial: Biografier, Trailer på kommande Wallander-film: "Mörkret"


Mörkret:
En tonårig flickas självmord visar sig ha ett motiv som tynger flera tonårsflickor från en och samma skola i Skåne. Fallet hamnar på Linda Wallanders bord. Hon har aldrig förr varit så fast besluten att lösa ett fall. Det här berör henne på djupet då det visar sig att flickorna på skolan blir hänsynslöst lurade, utnyttjade och förnedrade.

Extramaterial: Biografier, Trailer för nästa Wallander-film: "Afrikanen"
Episoder
Disc 01
    Seen it: Yes   89 mins    2005-06-15  1.  Innan Frosten
Disc 02
    Seen it: Yes   91 mins    2005-08-13  2.  Byfånen
Disc 03
    Seen it: Yes   90 mins    2005-09-07  3.  Bröderna
Disc 04
    Seen it: Yes   89 mins    2005-10-12  4.  Mörkret
Fakta om Utgåva
Serier Wallander
Distributör Svensk Filmindustri AB
Releasedatum 2006-11-07
Förpackning Special Case med pappersfodral
Bildformat Anamorphic Widescreen (16:9)
Textning Svenska, Finska, Norska, Danska; Engelska
Ljudspår Dolby Digital 2.0
Dolby Digital 5.1
Lager En Sida, Ett Lager
Antal Skivor/Band 4
Personliga Detaljer
Inköpsdatum 2013-03-26
Butik Discshop.se
Inköpspris 349,00 kr
Skick Ny
Aktuellt Värde 349,00 kr